Roscello Vlijter (Telstar) geselecteerd voor WK-kwalificatie Suriname

Roscello Vlijter.
© United Photos
PARAMARIBO

Bondscoach Dean Gorré van het Surinaamse nationale voetbalteam heeft elf Nederlandse spelers met Surinaamse roots geselecteerd voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden. Een van hen is Roscello Vlijter van Telstar.

Lees ook: Paspoortsoap Telstar-speler Roscello Vlijter bijna voorbij: ’Ik had veel stress’

Onder hen zijn Anderlecht-doelman Warner Hahn, Damil Dankerlui (FC Groningen), Ryan Donk (Galatasaray), Shaquille Pinas (ADO Den Haag) en Ramon Leeuwin (AZ).

Gorré, die maandag zijn contract bij de Surinaamse bond met twee jaar verlengde, presenteerde een groep van dertig spelers. 23 van hen zullen de selectie vormen voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd, op 24 maart tegen de Kaaimaneilanden. Vier dagen later speelt Suriname tegen Aruba.

Omdat de 'buitenlandse' spelers allemaal nog verplichtingen hebben, zullen de meesten van hen pas op 22 maart in Suriname aankomen. Voor de voetballers uit Nederland en de Kaaimaneilanden heeft de Surinaamse Voetbal Bond ontheffing van de quarantaineplicht gekregen. De Surinaamse spelers zijn maandag in de 'bubbel' gegaan.

"Het is niet ideaal, we moeten blij zijn dat we niet direct de sterkste tegenstander krijgen. We hebben een uurtje om ons voor te bereiden. Maar ik ken de spelers goed, dus ik denk dat dat moet lukken", aldus Gorré.

"Van de Kaaimaneilanden hebben we nog nooit verloren. Wat betreft Aruba, Stanley Menzo is als nieuwe trainer al een tijdje bezig. Zij zullen georganiseerd spelen, maar ik ga ervanuit dat we die wedstrijd ook kunnen winnen."

Uit de Keuken Kampioen Divisie zijn Roscello Vlijter (Telstar), Ryan Koolwijk, Ishan Kort (beiden Almere City FC) en Dion Malone (NAC Breda) opgeroepen.

Ook de geslecteerden Myenty Abena (Slovan Bratislava), Kelvin Leerdam (Seattle Sounders), Mitchell Donald (Erzurumspor), Roland Alberg (Hyderabad FC), Tjaronn Chery (Maccabi Haifa), Nigel Hasselbaink (Bnei Sakhnin) en Diego Biseswar (Apollon Limassol) hebben een verleden in het Nederlandse betaalde voetbal.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen