Basketbalsters Triple Threat kunnen het tegen koploper Bemmel net niet afmaken

Joris Zandbergen
Haarlem

En weer greep Triple Threat net naast de zege tegen een topteam. ,,Het is frustrerend’’, zei coach Dominique Schemmekes na de nederlaag tegen koploper Bemmel.

,,Het draait om de laatste minuten’’, zei Schemmekes. ,,Dán moet je goed zijn.’’ Zonder Naomi Halman, die zich had verstapt, liet de Haarlemse ploeg Bemmel in de slotfase twee aanvallende rebounds pakken. De voorsprong van Triple Threat werd zodoende een 79-80 achterstand. In de volgende aanval schoot Bemmel een driepunter, en moest de thuisclub - zonder resultaat - in de achtervolging.

Tot die tijd had Triple Threat een uitstekende wedstrijd op het plankier gelegd tegen de Gelderse lijstaanvoerder. Bemmel had zich uiteraard geconcentreerd op het afstoppen van Halman, maar zo kwam er ruimte voor anderen. Bovendien had Katie Bussey het vizier weer op scherp staan.

De Haarlemsen begonnen matig, maar kwamen via een 11-0 tussensprint helemaal in de wedstrijd. Schemmekes kon gerust naar zijn - jonge - bank gaan om zijn ervaren krachten wat rust te gunnen. Na rust (42-42) verslapte Triple Threat niet. Lang had de thuisclub controle over het aantrekkelijke duel. Tot de slotfase aanbrak. ,,De meiden werken zo hard, ze verdienen een keer te winnen’’, sprak de coach. ,,We kennen het gevoel nog niet om de winst binnen te halen. Deze druk kun je niet nabootsen. Voor de ontwikkeling is het goed.’’

basketbal vrouwen eredivisie

Triple ThreatBemmel84-88

(11-18, 31-24, 25-22, 17-24)

Scores Thriple Threat: Bussey 27, Guijt 14, Vennema 12, Halman 10, Q. van Schijndel 8, A. van Schijndel 7, Warmenhoven 3, Hartman 2, Stotijn 1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal