Politie: voor overzicht demonstranten naar Malieveld geleid

Omdat er op verschillende plekken in Den Haag toch demonstranten waren, is besloten ze voor het overzicht te begeleiden naar het Malieveld. Dat zegt een woordvoerder van de politie zondagmiddag. "Nu wordt bekeken wat de vervolgstappen zijn."

Zondag vindt op het Malieveld een demonstratie plaats van tegenstanders van het kabinetsbeleid, georganiseerd door Nederland in Verzet, weg met dit kabinet. Het aantal demonstranten is er inmiddels behoorlijk opgelopen. Daar waar er maximaal tweehonderd hadden mogen komen en er een noodbevel was kracht is, is het aantal actievoerders inmiddels opgelopen tot enkele duizenden.

Zo stonden ter hoogte van het provinciehuis honderden demonstranten, die aanvankelijk niet bij het Malieveld konden komen, maar inmiddels zijn doorgelaten. Onder luid gejuich stroomden zij het Malieveld op. En even later kwam er weer een groep van circa tweehonderd demonstranten, die door de politie naar het Malieveld werd begeleid.

Muziek

De demonstranten zijn omsingeld door de politie, maar vooralsnog is het verder rustig. De aanwezigen houden wel onvoldoende afstand tot elkaar en tientallen mensen hossen dicht op elkaar gepakt op muziek.

Op matrixborden worden mensen inmiddels opgeroepen het Malieveld te verlaten en naar huis te gaan.

Wegen afgesloten

Eerder versperden politiebusjes nog de weg vanaf Den Haag Centraal Station naar het Malieveld. Rond 13.00 uur riep de politie demonstranten die nog onderweg waren naar het Malieveld op niet meer te komen. "Het maximale aantal deelnemers dat is toegestaan bij de demonstratie op het Malieveld is bereikt. Er is een noodbevel van kracht. Ben je onderweg naar het Malieveld? Kom niet en ga naar huis!", twitterde de politie.

De politie meldt op Twitter inmiddels ook dat vanwege de politie-inzet bij demonstraties op en rond het Malieveld verschillende wegen worden afgesloten. Het gaat daarbij onder meer om de Zuid Hollandlaan en de Koningstunnel.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.