Haarlemse Biomarkt kan volgende maand wel doorgaan

Zaterdag 6 maart mocht de Biomarkt niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Het winkeltje van Wijtelengroente was wel open.

Zaterdag 6 maart mocht de Biomarkt niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Het winkeltje van Wijtelengroente was wel open.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Marlies Vording
Haarlem

De Biomarkt in de Haarlemmer Kweektuinen kan op zaterdag 3 april wel doorgaan. Dat liet burgemeester Jos Wienen weten tijdens het wekelijkse vragenuurtje van de gemeente.

Op zaterdag 6 maart stond de eerste editie van het jaar op de agenda, maar op het laatste moment werd het evenement afgelast. Vanwege de coronacrisis zette de gemeente Haarlem twee dagen van tevoren een streep door de markt, waarvoor zich 22 standhouders hadden aangemeld.

De fracties van het CDA en de PvdA wilden weten waarom dat precies is gebeurd en of de volgende editie wel door kan gaan. ,,Het feit dat het nu niet door kon gaan en vorig jaar wel, is dat we nu in een andere situatie zitten’’, antwoordde Wienen op die vragen. ,,Toen hadden we te maken met noodverordeningen en die lieten het toe. Nu zijn alleen door het college aangewezen warenmarkten toegestaan. Dat is deze markt niet. Helaas is pas in een laat stadium duidelijk geworden.’’

Het college is van plan om daar binnenkort verandering in te brengen en de markt toe te staan. De eerstvolgende editie kan dan wel doorgaan.

De Biomarkt in de Haarlemmer Kweektuin bestaat zes jaar en is bedoeld voor kleine, lokale ondernemers die hun waren op duurzame wijze produceren. Gemiddeld komen er zo’n vijfhonderd bezoekers per editie op af.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.