Desiree van Lunteren verruilt deze zomer Ajax voor PSV [video]

Desiree van Lunteren.
© Foto Wim Egas
Hilversum

Desiree van Lunteren speelt volgend seizoen voor PSV. De 28-jarige middenvelder komt over van Ajax, waar ze de afgelopen acht seizoenen actief was. De 84-voudig international van Oranje heeft in Eindhoven een contract voor twee jaar ondertekend.

De in Hilversum woonachtige Van Lunteren beviel in december van een zoontje en werkt momenteel op het trainingsveld aan een rentree bij Ajax.

„Vanaf het moment dat ik zwanger raakte, wist ik dat ik terug wilde komen”, laat Van Lunteren weten. „Ik ben niet klaar met voetballen op het hoogste niveau en vind de afwisseling tussen moeder zijn en voetballen erg leuk.”

Van Lunteren speelt sinds 2009 op het hoogste niveau en kwam achtereenvolgens uit voor AZ, Telstar en Ajax met tussendoor één seizoen in de Duitse Bundesliga voor SC Freiburg.

Ze won met AZ en Ajax in totaal drie landstitels en vier KNVB-bekers. Met Oranje speelde Van Lunteren, als vaste rechtsback, onder meer het EK 2017 en het WK 2019. In november 2019 besloot ze te stoppen als international.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen