Jochem Dobber behaalt de vijfde plek op 400 meter tijdens EK indooratletiek in Polen

Jochem Dobber in actie tijdens de halve finale op het onderdeel 400 meter op de tweede dag van de Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek.
© ANP
TORUN

De Nederlandse atleten hebben bij de EK indooratlethiek in Polen naast de Europese titel gegrepen op de 400 meter. Jochem Dobber uit Santpoort-Zuid eindigde als vijfde.

Tony van Diepen moest achter de Spanjaard Óscar Husillos genoegen nemen met zilver, het brons ging naar Liemarvin Bonevacia.

Husillos nam na de start de leiding en kreeg drie Nederlanders achter zich aan: Bonevacia, Van Diepen en Jochem Dobber. Zij wisten de Spanjaard niet te passeren. Husillos zegevierde in 46,22, voor Van Diepen (46,25) en Bonevacia (46,30). Dobber noteerde 46,82.

Er was sprake van een uniek moment in de Nederlandse atletiek met drie Nederlandse finalisten op dit onderdeel. Op de 400 meter speelde Nederland in het verleden internationaal geen rol van betekenis, maar sinds de komst van de Zwitserse trainer Laurent Meuwly naar sportcentrum Papendal hebben de specialisten enorme vooruitgang geboekt.

Van Diepen, Bonevacia en Dobber maakten bij de EK indoor indruk door in de halve finales allemaal hun race te winnen. De Nederlanders waren daardoor de favorieten voor het goud, maar ze moesten het afleggen tegen Husillos. Het zilver voor Van Diepen en brons voor Bonevacia waren de eerste medailles voor de Nederlandse ploeg op deze EK.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen