Grote verontwaardiging over vernielingen bij IJmuidense speeltuin De Veilige Haven: ’Wat hier is gebeurd, vind ik te triest voor woorden’

Bij de IJmuidense speeltuin is vorig weekeinde onder meer een dubbel raam vernield.
© foto speeltuin De Veilige Haven
IJmuiden

In de IJmuidense speeltuin De Veilige Haven - waar vandalen vorig weekeinde fikse vernielingen hebben aangericht - kunnen kinderen zich alweer uitleven. Maar medebeheerder Corrie Boot is nog steeds zeer verontwaardigd over het incident, kort na de start van het nieuwe seizoen.

,,Wat hier is gebeurd, vind ik te triest voor woorden. Diverse spullen zijn moedwillig vernield. Ook is er een dubbel raam van een schuurtje op ons terrein stukgeslagen. Inmiddels hebben we de rotzooi opgeruimd die was achtergelaten. Na eerdere incidenten hadden we al bewakingscamera’s opgehangen. Maar die hebben de vernielingen niet vastgelegd. Op beelden is niks te zien.’’

De beheerders van de speeltuin aan de IJmuidense Heerenduinweg koesteren toch de hoop dat de vandalen worden achterhaald. Ze zijn dan ook naar de politie gestapt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.