Atleet Jochem Dobber uit Santpoort-Zuid op 400 meter naar halve finale EK indoor

Jochem Dobber.
© ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN
TORUN

De atleten Jochem Dobber, Tony van Diepen en Liemarvin Bonevacia zijn op de EK indoor in Polen overtuigend doorgedrongen tot de halve finales van de 400 meter. Alle drie wonnen ze hun series in de Arena van Torun. Het trio komt vrijdagavond opnieuw in actie.

Tony van Diepen was de snelste van de Nederlanders. Hij won zijn heat in 46,54 en dat was zelfs de beste tijd van alle deelnemers. De 24-jarige Heerhugowaarder verraste twee jaar geleden op de EK indoor in Glasgow met brons.

Bonevacia zegevierde in 46,69. Hij kroonde zich vorige maand tot Nederlands kampioen in een Nederlands record van 45,99, tevens de beste tijd van dit jaar in Europa. Dobber, inwoner van Santpoort-Zuid, won zijn serie in 47,05.

Bonevacia en Dobber kozen voor dezelfde tactiek; na de eerste ronde op kop lopen en die positie vasthouden in de tweede ronde. Winst in de serie betekent een goede baan in de halve finales. Van Diepen liep na de eerste ronde nog in tweede positie, maar hij had nog een versnelling in de benen die hem alsnog de winst opleverde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen