Lesley Bakker (19) werkt in een verzorgingstehuis, studeert en werkt bij Telstar keihard aan zijn droom om profvoetballer te worden: ’Jonker is veeleisend. Elke bal moet goed en strak zijn’

Lesley Bakker
© Foto Pieter Hoogeveen
Velsen-Zuid

Hij studeert, werkt in een verzorgingstehuis én is hard op weg naar een carrière als profvoetballer. Lesley Bakker (19) hoopt zijn debuut bij Telstar snel een vervolg te geven.

Met nog vijf minuten te spelen, bracht trainer Andries Jonker hem vorige week in uit tegen MVV (2-0 nederlaag). ,,Een beetje spannend was het wel maar het voelde ook gewoon goed om er in te komen.”

Lees ook: Zwaar gehavend Telstar weet voor zesde keer op rij niet te winnen en gaat met 2-0 onderuit bij MVV [video]

Vorig jaar zomer was de middenvelder nog erg teleurgesteld dat hij de jeugdopleiding van Almere City moest verlaten. Achteraf kan hij concluderen dat hij goed terecht is gekomen. Via trainer Joeri Volkers kwam hij bij Telstar onder 21. ,,Ik mocht al snel meetrainen met het eerste. Jonker is veeleisend. Elke bal moet goed en strak zijn.”

In korte tijd is het leven van Bakker enorm veranderd. Doordat hij zes keer per week wordt verwacht bij het eerste blijft er weinig tijd over. En Bakker is een bezig baasje. ,,Ik doe een hbo vastgoed en makelaardij. Een pittige studie maar zeer interessant. Ik werk ook in een verzorgingstehuis. Daar help ik ouderen. Ook erg leuk om te doen. Doordat ik nu bij het eerste zit is het wel belangrijk dat ik ook goed rust. Daarom doe ik de opleiding nu als zelfstudie en werk ik minder vaak. Thuis probeer ik te ontspannen door te playstationen en voetbalwedstrijden te kijken. Ik ben een liefhebber en kijk veel. Van Premier League tot eerste divisie.”

Bakker beseft dat zijn debuut pas het begin is. ,,Ik moet rustiger aan de bal worden en wil meer rendement uit mijn schoten halen. Ook fysiek moet ik sterker worden. Als ik die jongens hier achterin zie staan zoals Redouan el Yaakoubi, dan weet ik dat ik hard moet werken.”

Telstar kampt nog steeds met veel blessures. Anass Najah, Gyliano van Velzen, Siebe Vandermeulen, en Tom Overtoom trainen weer mee. Trainer Jonker geeft aan dat hij enkele van hen op de bank terug hoopt te verwelkomen vrijdag tegen Cambuur Leeuwarden.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen