Tweede Kamer kan officieel naar nieuw onderkomen verhuizen

De Tweede Kamer kan officieel beginnen met de verhuizing naar het nieuwe onderkomen aan de Bezuidenhoutseweg 67, weg van het Binnenhof. Dat meldt staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken). De Kamer heeft de sleutel van het pand B67 gekregen. De Eerste Kamer en de Raad van State zijn vorige maand al langzaamaan begonnen hun nieuwe gebouwen in gebruik te nemen. Zo is de Eerste Kamer al begonnen met het installeren van geluidsboxen in het nieuwe gebouw.

Knops schrijft in de brief aan de Tweede Kamer dat Kamerleden na de zomer dan ook officieel in het nieuwe pand zullen gaan debatteren. Over de verhuizing naar B67 en de verbouwing van het Binnenhof in het algemeen, was veel te doen. Vooral vanuit de Tweede Kamer was er verzet. De Kamers en andere instanties en instituten die zich aan het Binnenhof begeven, moeten verhuizen, omdat het Binnenhof een grote renovatie zal ondergaan.

Ook het ministerie van Algemene Zaken (het departement van de premier) moet tijdelijk een ander onderkomen vinden. Dat verhuist tijdelijk naar het Catshuis. Knops hoopt eind dit jaar "deze tijdelijke huisvesting bouwkundig gereed te hebben". Maar "direct" na de verhuizing van de Tweede en Eerste Kamer en de andere instituten zal de opknapbeurt van het Binnenhof van start gaan, meldt de bewindsman.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.