Spaarne66 neemt het voortouw: Mens-erger-je-niet op terras als protest tegen horecasluiting

© Foto Spaarne66
Haarlem

Spaarne66 heeft dinsdag het voortouw genomen in het protest tegen de nu al maanden durende horecasluiting. Het terras aan het Spaarne in Haarlem is uitgezet ’om te mens-erger-je- nieten’.

Op Facebook post het restaurant een bericht dat niet aan duidelijkheid te wensen overlaat: ’We zitten hier op ons terras. Te mens-erger-je-nieten, en proberen uit alle macht positief te blijven. Want wij hebben toch nog mogelijkheden om er iets van te maken? Zoals de krant maandag kopte ‘er werd dit weekend goede zakengedaan aan het Spaarne’

En we hebben inderdaad aardig wat broodjes en drankjes kunnen verkopen. Zo’n 20 procent van onze normale weekend omzet. Jippie toch! ’t Was een mooi weekend. En het was fijn de mensen lachend op straat te zien.

Wij hebben met een dubbel gevoel genoten, want elke mooie terrasdag dat we niet open zijn, terwijl we het keurig kunnen, volgens de richtlijnen, doet mega veel pijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Waarom die mensen niet op ons terras zaten? Waar wij (’de nieuwe handhavers van de overheid’ want dat is waar al het bedienend personeel tot is verworden) de mensen op afstand van elkaar konden laten zitten, de verplichte gezondheidsvragen konden stellen, en registreren, en de mensen zelfs legaal naar het toilet mochten laten gaan. Tja waarom zaten die mensen op de koude grond met bergen plastic afhaalbakjes om zich heen?

Omdat de overheid een beleid heeft gemaakt dat zo op angst is gebaseerd en elk risico probeert uit te sluiten. En als we tot in het einde der tijden de mutaties en grillen van het virus pareren door ondernemingen te sluiten, de mensen te beperken in hun leven, en vervolgens ervan te beschuldigen dat ze zich niet goed aan diezelfde tegenstrijdig wirwar van nieuwe leefregels houden, dan gaat er zoveel meer kapot dan dat er gered wordt.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto Spaarne66

Onderdeel oplossing

Het bericht op Facebook vervolgt met: ’Zoals we afgelopen zomer hebben laten zien, zijn wij onderdeel van de oplossing. Laat ons ons werk doen, de mensen een uitlaatklep geven. De rek is eruit. Bij de mensen, bij de ondernemers. Laat ons ons eigen omzet maken en laat de horeca weer opengaan. De economie heeft alle ondernemers als ons straks heel hard nodig. Kijk naar alternatieve oplossingen in plaats van alle oppositie bij voorbaat ’wappies’ te noemen. Geef ons perspectief en een stip op de (dichtbije) horizon, want anders kunnen we niet navigeren.’

Het bericht eindigt met ’Geef ons het vertrouwen terug. Angst is een slechte raadgever.’

Of er nog meer horeca-ondernemers in de regio meedoen aan het terrasenprotest is nog niet duidelijk.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.