Twee gewonden bij auto in sloot in Haarlem, politie redt man die hoofd net boven water kan houden

© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
1/7
Haarlem

Een auto is maandagavond langs de afrit van de N200 richting het centrum van Haarlem te water geraakt. Twee inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De auto raakte om onbekende reden van de weg en belandde in de sloot naast het spoor. Bij het ongeluk kwam de auto op het dak terecht. Rond 22 uur werd de politie gealarmeerd.

Toen agenten aankwamen, stond er een man met natte kleren aan de kant en hoorde ze iemand schreeuwen in de auto.

Agenten zijn het water ingegaan. In de auto hing de bijrijder in zijn autogordel met zijn hoofd net boven water. Een agent sneed zijn gordel door en hield hem in een positie dat hij niet verdronk. De man zat nog bekneld. De brandweer heeft hem bevrijd.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Michel van Bergen

De bestuurder was inmiddels in de berm gaan liggen. Nadat beide mannen met ambulances naar het ziekenhuis waren gebracht, ontdekte de politie in de berm een vuurwapen. Dat was ook nat.

Beide mannen hoefden niet in het ziekenhuis te blijven. De 49-jarige bestuurder uit Haarlem en de 34-jarige bijrijder uit Haarlem zijn aangehouden en naar het bureau gebracht. Bij de bestuurder werd een bloedproef afgenomen om te zien of hij had gedronken.

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.