Meulens moet honkballers naar de Olympische Spelen leiden

Hensley Meulens staat niet langer onder contract van de New York Mets.
© Archieffoto Getty Images
Nieuwegein

Het laatste Olympisch Kwalificatie Toernooi voor honkbalploegen is omgeven met vraagtekens. De KNBSB heeft wel al zijn coachingsstaf voor het evenement bekend gemaakt. De ervaren Hensley Meulens zal weer als manager fungeren.

De 53-jarige Meulens staat dit seizoen niet meer onder contract van een Major League organisatie en heeft dus deze zomer tijd om bij het OKT te fungeren als bondscoach. Afgelopen seizoen was de Curaçaoënaar actief als bench-coach bij de New York Mets. Zijn contract werd daar niet verlengd.

Het OKT staat in principe nog steeds gepland voor 16-20 juni in Taiwan. Naast Nederland strijden daar Taiwan, Australië, China en twee nader te bepalen landen om de laatste plaats voor Tokio 2021. Eerder in de maand juni moeten de ’Amerikaanse’ landen hun OKT spelen waarvan de nummers twee en drie zullen doorreizen naar Taiwan in de strijd voor één ticket voor Tokio.

Mocht er daadwerkelijk gespeeld kunnen worden dan zal Meulens ondersteund worden door bench-coach Evert-Jan ’t Hoen, hitting-coach Sidney de Jong en pitching-coach Robin van Doornspeek. Wim Martinus (eerste honkcoach), Ben Thijssen (derde honkcoach) en Lester Victoria (bullpen-coach) completeren de zeer ervaren coaching staf van het Team Kingdom of the Netherlands.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen