Honderden Belgen doen mee aan test met Chinees coronavaccin

Tussen de 300 en 400 Belgen doen binnenkort mee aan een proef en laten zich inenten met een Chinees vaccin. Het is voor het eerst dat er in België getest zal worden met een vaccin van een Chinees bedrijf. Dat schrijven verschillende Belgische media zaterdag.

Het Chinese Clover Biopharmaceuticals Inc heeft als eerste, en voorlopig ook enige, bedrijf een aanvraag ingediend om een vaccin uit te testen, bevestigt het Federaal Geneesmiddelenagentschap (FAGG). Het Chinese bedrijf wacht nog op een positief advies van het Ethisch Comité en een definitieve goedkeuring van het FAGG, maar mikt zelf op de tweede helft van maart om zijn klinische proef op te starten.

Eén van de centra die het Chinese Clover-vaccin uit gaat testen is het medisch onderzoeksinstituut Anima Research Center in Alken. "We plannen om in april te starten met het inenten van 300 à 400 testpersonen met het Chinese vaccin", zegt hoofdonderzoeker Erik Buntinx.

Een vaccinatie van de brede bevolking in België met een Chinees vaccin is nog niet aan de orde omdat Europa hiervoor geen toestemming geeft.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.