Premium

Van truffel risotto tot pastel de nata: nieuwe traiteur in Grote Houtstraat verkoopt mediterrane gerechten bereid door chef-koks

Traiteur Zuiver is de tweede zaak die Rick May en Anja Lakeman samen zijn begonnen, voor May is het de vijfde zaak.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Toen vorig jaar het Spaanse restaurant Bodega opende, grapte chef-kok en eigenaar Rick May (31) nog: ’Nu houd ik op hoor’. Het was de vierde horecazaak die hij - in vrij korte tijd - opende of overnam. Niet dus. Vorige week opende hij en zijn partner Anja Lakeman (30) hun eigen winkel, Traiteur Zuiver, in de Grote Houtstraat.

Voor wie niet beter weet, lijkt het of de kleine delicatessenwinkel en traiteur in Haarlems drukke winkelstraat er al tijden zit - en niet slechts een week. De ramen zijn beplakt met een simpel maar professioneel logo: ’Traiteur Zuiver, by Rick May’. Naast de ingang staat een klassiek houten wijnvat en ertegenaan leunt een handgeschreven klapbord met daarop een uitgebreid Spaans broodjesmenu.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.