Voetballer Thomas Scholten: ’Ik ben van het doorweekte shirt en de witte voetbalbroek die na afloop zwart van de modder is’

Thomas Scholten: ,,Ik kom uit IJmuiden en moet altijd uitleggen dat ik niet van vis hou.”
© Foto United Photos/Paul Vreeker

Naam: Thomas Scholten

Leeftijd: 27 jaar

Woonplaats: Haarlem

Sport: Voetbal

Staat van dienst: Speler All Stars Haarlem

Haarlem of IJmuiden?

,,IJmuiden. Daar ben ik geboren en heb ik altijd gewoond. Ik heb er mijn familie, vrienden en het voetbal, nu bij Stormvogels. Ik woon met vriendin Isabelle in Haarlem vanwege de krankzinnige situatie op de woningmarkt.”

Patrick Krop de voetballer of Patrick Krop de trainer?

,,De voetballer. Hij is onze trainer volgend seizoen en ik ken hem nog niet in die hoedanigheid. Wel als voetballer en dat was altijd genieten. Het gemak waarmee hij de bal op de juiste plek legt is verbluffend.”

Voetballen op gras of op kunstgras?

,,Gras, in de regen. Ik ben van de spetters die van de lat vliegen als er een bal tegenaan komt. En van het doorweekte shirt en de witte voetbalbroek die na afloop zwart van de modder is.”

Haring met uitjes en zuur of kipsaté?

,,Kipsaté. Ik kom natuurlijk uit IJmuiden en moet altijd uitleggen dat ik niet van vis hou. Als het op mijn bord ligt, eet ik het wel. Maar ik zal nooit vis bestellen in een restaurant.”

Mooiste doelpunt in carrière al gemaakt of komt dat nog?

,,Ik ben bang dat die al gemaakt is. Op 19 november 2017 scoorde ik de 4-2 in de thuiswedstrijd tegen VVC. Een waanzinnige treffer, daar wordt nu nog regelmatig over gesproken.”

Spelen op middenveld of in de spits?

,,Op het middenveld. In de spits sta je regelmatig met je rug naar het doel van de tegenstander. Dat vind ik lastig.”

Werken of voetballen?

,,Ik werk in de financiële sector en heb het naar mijn zin. Maar als je mij op maandagochtend belt en vraagt of ik wil werken of voetballen, kies ik voor het laatste.”

Nog jaren actief bij Stormvogels of ooit elders voetballen?

,,Ik ben bij Stormvogels nog niet klaar en wil met die club naar de tweede klasse. We zijn er al een paar keer dichtbij geweest. Er komen enkele versterkingen en we hebben een ambitieuze nieuwe trainer. Hopelijk gaat het ons komend seizoen lukken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen