Ontslagen Tata Steel-directeur Theo Henrar wordt voorzitter van werkgeversvereniging FME

IJmuiden

Voormalig directeur van Tata Steel IJmuiden Theo Henrar wordt voorzitter van werkgeversvereniging FME. Op 17 juni neemt hij de taak over van de huidige voorzitter Ineke Dezentjé Hamming.

Henrar werd in het voorjaar van 2020 ontslagen door de Europese directie van Tata Steel. Voor medewerkers van de staalfabriek in IJmuiden was dat de druppel: er was ook een flinke ontslagronde voor Tata Steel IJmuiden aangezegd, met aanvankelijk een verlies van 1650 van de 9000 banen.

Nadat ook Henrar de laan uit vloog, ging het personeel massaal in staking. De ontslagronde ging uiteindelijk niet door na bijna een maand staken, maar Henrar was weg. Tegen de buitenwereld hield Tata Steel vol dat Henrar ’in onderling overleg’ was teruggetreden, maar noch het personeel, noch de actievoerende vakbonden geloofden dat.

FME is de werkgeversvereniging van de technologische industrie in Nederland. Hieronder vallen ook de metaal- en kunststofindustrie. FME: ,,Theo Henrar heeft in zijn diverse rollen bij Tata Steel de industrie en haar innovatiekracht mede helpen vormgeven. Met zijn enorme schat aan industriële én innovatieve ervaring en zijn contacten met bedrijfsleven en overheid, is Henrar als nieuwe voorzitter van FME de juiste persoon op de juiste plaats.” Dit zegt voorzitter van de selectiecommissie en FME-bestuurslid Peter Wennink.

Henrar is tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van revalidatie- en onderwijsinstelling Heliomare en is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zeehaven IJmuiden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.