Hoofddorper Rinus van Kalmthout de snelste tijdens testdag op circuit waar IndyCar-seizoen in april wordt afgetrapt

1/5
Birmingham

Rinus van Kalmthout heeft indruk gemaakt op het circuit van Barber Motorsports Park in Bimingam, Albama. Hij zette tijdens de tweede IndyCar-test van het sezioen de snelste rondetijd neer. Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout heeft zijn tweede IndyCar-testdag van 2021 als snelste afgesloten.

De 20-jarige coureur van het Ed Carpenter Racing-team noteerde op het Barber Motorsports Park in Birmingham, Alabama een rondetijd van 1:06.5183. Daarmee hield hij de concurrentie op ruim een tiende van een seconde.

In aanloop naar het nieuwe IndyCar-seizoen wordt er een aantal testdagen georganiseerd. Teams zijn vrij in hun keuze aan welke testdag ze deelnemen, zolang het maximumaantal van drie stuks niet wordt overschreden. Rinus VeeKay en Ed Carpenter Racing hebben gekozen voor testmogelijkheden op Sebring (1 februari), Barber (23 februari) en Laguna Seca (1 maart).

“Het was een zeer positieve testdag”, klonk VeeKay naderhand opgewekt. “We hebben het testprogramma volgens planning afgewerkt en ik had een goed gevoel in de wagen van Ed Carpenter Racing. Ik ben natuurlijk blij om bovenaan de ranglijst te staan, al weet ik dat het een testdag is en dat er hier geen punten worden uitgedeeld.” Voor VeeKay is het de tweede keer in korte tijd dat hij een Indycar-test op het Barber Motorsports Park als snelste besluit. Begin november reed de jonge Nederlander ook al de rapste ronde tijdens een testdag op het circuit in Birmingham.

Het seizoen wordt op zondag 18 april geopend op hetzelfde circuit.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen