Schiphol-bieb kan weer vier jaar verder

© Hollandse Hoogte / ANP
SCHIPHOL

De bibliotheek op Schiphol, bedoeld om overstappers van over de hele wereld kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur, kan in ieder geval nog vier jaar blijven voortbestaan dankzij opnieuw een subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat meldt het Nederlands Letterenfonds. Er gaat ieder jaar 155.000 euro naartoe.

De reizigersbieb, die inmiddels tien jaar bestaat, omvat Nederlandse literatuur vertaald in zo’n veertig verschillende talen, plus (foto)boeken over de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Het gaat om meer dan 500 wisselende boeken. Ook zijn er wisselende presentaties, fysieke en digitale.

De Airport Library zit op de Holland Boulevard, waar intercontinentale reizigers op hun volgende vlucht wachten. Hier is onder meer ook de 'dependance' van het Rijksmuseum.

Volgens het fonds werd de bieb in normale jaren, dus zonder coronamaatregelen, door enkele honderdduizenden bezoekers bezocht. Wel wat de voorziening enige tijd gesloten door verbouwing van de Holland Boulevard.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.