’Mag ik van jou Yvonne van Gennip?’ Museum Haarlem komt met kwartetspel

Haarlem

Sporthelden, verzetshelden, knappe koppen en buitenbeentjes. Allemaal categorieën die voorkomen in het kwartetspel Allemaal Haarlemmers.

Kwartetten, wie is er niet groot mee geworden? Met z’n allen rond de tafel en dan maar proberen om zoveel mogelijk sets van vier kaarten te verzamelen: ’Mag ik van jou...?’ ’Nee die heb ik niet. Mag ik dan van jou...?’

Museum Haarlem heeft sinds september van het afgelopen jaar een permanente tentoonstelling onder de naam ’Allemaal Haarlemmers’. Hierin wordt 1000 jaar geschiedenis van Haarlem en haar inwoners in beeld gebracht. In aansluiting daarop is er nu een kwartetspel verschenen. Verschillende categorieën komen aan bod. Naast de eerder genoemde kunnen ook schrijvers - denk aan de dit jaar vijftig jaar overleden Godfried Bomans - en ondernemers zoals die van de Drostefrabriek verzameld worden.

Er is zelfs een categorie drukkersstad bij elkaar te kwartetten, gevormd door diverse Haarlemse grootheden die letterlijk hun stempel drukten op de stad.

In de categorie Buitenbeentjes valt Malle Babbe, en bij de sporthelden ontbreekt de ’koningin van Calgary’ natuurlijk niet. ’Mag ik van jou Yvonne van Gennip?’

Het spel is voor tien euro te bestellen via de website van Museum Haarlem

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.