Lastige Ouders laat zien hoe te leven met een kind met een beperking. Wat te doen als het niet langer gaat?

Marieke van Weelden en Pieter Tiddens in ’Lastige Ouders’.
© Foto Joke Schot
Haarlem

Theaters zijn dicht, maar het Eigen Werk Theaterteam uit Haarlem is niet voor een gat te vangen en brengt de voorstelling ’Lastige Ouders’ online.

Actrice Marieke van Weelden, die het stuk met Pieter Tiddens speelt, is ervaringsdeskundige als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind. Haar dagboeken liggen ten grondslag aan het stuk.

De voorstelling, die donderdag vanaf 20.00 uur online te zien is, vertelt het verhaal van een ouderpaar met een kind dat voortdurende zorg nodig heeft. Faas is veertien, is de liefste jongen ter wereld, maar heeft zo’n ’hoofd vol herrie’ dat hij misschien wel altijd twee zal blijven. Zeven jaar lang proberen zijn ouders thuis voor Faas te zorgen. Uiteindelijk moeten ze toegeven dat het niet langer gaat. En wat dan?

’Lastige Ouders’ is inmiddels bijna 200 keer in theaters en op locatie in het land te zien geweest. De laatste serie optredens werd uitgezonden als livestream. De vraag hiernaar deed de theatergroep besluiten nogmaals online te gaan.

De regie van ’Lastige Ouders’ is in handen van Esther Scheldwacht. Net als bij reguliere voorstellingen in theaters, is er na de livestream gelegenheid voor toeschouwers om in gesprek te gaan met de spelers.

Kaarten voor de online voorstelling van ’Lastige Ouders’ kosten tien euro en zijn te koop via jolanda@krachtvanbeleving.nl. Na aanmelding ontvangt iedereen op de dag van de voorstelling een link naar de voorstelling.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.