Telstar laat overwinning thuis diep in blessuretijd toch uit handen glippen: 1-1 tegen FC Eindhoven

1/2
Velsen-Zuid

Telstar heeft in de finale slotfase een overwinning op FC Eindhoven weggegeven. Diep in blessuretijd schoot Bart Biemans de bezoekers op gelijke hoogte.

Na twee remises en nederlagen tegen Go Ahead Eagles en NAC gaf trainer Andries Jonker aan dat Telstar in een moeilijke fase zat. Ook gaf hij daarbij aan dat dat niet gek was gezien het grote aantal afwezigen en het moordende competitieschema van drie wedstrijden in zes dagen.

Tegen FC Eindhoven ontbraken Frank Korpershoek, Yaël Liesdek, Siebe Vandermeulen, Gyliano van Velzen, Richelor Sprangers, Sven van Doorm, Tom Overtoom, Daniël Adshead en Kick Groot. Jonker verkoos Sparta-huurling Farouq Limouri boven Richelor Vlijter. Het betekende zijn debuut in het betaald voetbal. Anthony Berenstein kreeg rust op de bank.

Telstar had het in de beginfase van de eerste helft zeer lastig tegen een fel Eindhoven. Bijna elk duel werd verloren. Eindhoven was via Jort van de Sande dichtbij een treffer, hij raakte de paal met een kopbal. Vanuit het niets kwam Telstar na 23 minuten op voorsprong. Een goede crosspass van Rashaan Fernandes op Glynor Plet leidde tot de voorsprong.

Lang leek er weinig aan de hand voor Telstar tot het in de allerlaatste minuut van blessuretijd toch misging. Een kopbal van Bart Biemans werd door Telstar-doelman Japser Schendelaar verkeerd ingeschat. Zo wist Telstar voor de vijfde keer op rij niet te winnen.

Telstar Schendelaar; Fernandes, Limouri, Regeling, El Yaakoubi, Pattynama (84. Berenstein); Dijkstra (60. Kökcü), Cagro, Najah (79. Van Wetten); Plet (84. Eindhoven), Bronkhorst

FC Eindhoven Swinkels; Van Kleef (88. Biemans), Vermeulen, Amevor, Bourdouxhe; Peijnenburg (65. Van Rosmalen), Van der Sande, Bogaers; De Keermaecker (76. De Meij), Botermans, Donkor

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen