Aanhouding van twee verdachten 'in top Utrechtse drugshandel'

De politie heeft twee mannen aangehouden die mogelijk behoren tot "de top van de Utrechtse drugshandel". Bij doorzoekingen zijn onder meer harddrugs gevonden met een straatwaarde van meer dan 150.000 euro, een grote hoeveelheid aan contant geld en een vuurwapen.

De twee hoofdverdachten zouden bezig zijn geweest met grootschalige handel in cocaïne en heroïne in en om Utrecht en transport hiervan naar het buitenland. Er zijn nog twee mannen aangehouden. Zij zouden een kleinere rol hebben gespeeld. De vier mannen zijn 23 tot 28 jaar oud. De aanhoudingen vonden woensdag plaats.

De doorzoekingen waren in Utrecht-Noord en -Zuid, Nieuwegein en Soesterberg. Ook een auto en twee mogelijk dure horloges werden daarbij aangetroffen. Alle spullen zijn in beslag genomen.

Straatdealers

Bij de actie werkten politie, gemeenten en het Openbaar Ministerie samen. "Met deze aanhoudingen hebben we een flinke klap uitgedeeld aan de Utrechtse drugshandel", aldus Liesbeth Maas, politiechef in Utrecht. Tegelijk verwacht ze dat "er nieuwe spelers klaarstaan om dit 'gat' te dichten".

Bij de bestrijding van Utrechtse drugshandel werden afgelopen november en december al zestien straatdealers opgepakt. Aan 500 klanten, die in de telefoons van de dealers stonden, werden tekstberichten gestuurd met de oproep uit het drugscircuit te stappen en werd hulpverlening voor verslaving aangeboden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.