Coach Dominique Schemmekes trots na eerste zege van Triple Threat in eredivisie basketbal

Iris Vennema scoort voor Triple Threat tegen Sparks.

Iris Vennema scoort voor Triple Threat tegen Sparks.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Joris Zandbergen
Haarlem

De eerste overwinning in de eredivisie is een feit voor Triple Threat. De Haarlemse basketbalsters waren zaterdag thuis met 74-50 te sterk voor laagvlieger Sparks.

Triple Threat had geleerd van de nederlaag een week eerder tegen Cangeroes. De Utrechtsen hadden toen met een pressieverdediging de Haarlemse ploeg uit het ritme gehaald. Ook Sparks hanteerde deze tactiek, maar deze keer liet Triple Threat zich niet verrassen.

Het gebruikte de ’press’ van Sparks juist tegen de bezoekers, op weg naar een aantal makkelijke scores. Zelf was de thuisclub verdedigend sterk. Zeker in het derde kwart, toen de gasten uit Groningen slechts vijf punten wisten te maken.

Daarmee was de wedstrijd vroegtijdig beslist. Coach Dominique Schemmekes kon rustig doorwisselen en het jeugdige gedeelte van zijn team ruim speeltijd gunnen. Op een bepaald moment had hij een vijftal in het veld staan dat nog in de U18-competitie mocht spelen.

,,Ik ben erg trots’’, zei Schemmekes. ,,Het zat er aan te komen dat we gingen winnen. Na vorige week was iedereen behoorlijk pissig en er is heel hard gewerkt aan de dingen die toen niet goed gingen. Met het oog op de wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Grasshoppers heb ik veel doorgewisseld. Dat kon omdat er onderling vertrouwen is tussen jong en oud.’’

basketbal eredivisie vrouwen

Triple ThreatSparks 74-50

(21-13, 23-13, 17-5, 13-16)

Scores Triple Threat: Halman 19, Bussey 16, Vennema 13, Guijt 10, Hirman 5, Hartman 3, Kleyhorst 3, Warmenhoven 3, Van Schijndel 2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal