Triple Threat lijdt veel balverlies en verliest van Cangeroes

Joris Zandbergen
Utrecht

Triple Threat is er nog steeds niet in geslaagd om de eerste overwinning van het seizoen bij te schrijven. Op bezoek bij het Utrechtse Cangeroes verloren de Haarlemse basketbalsters zaterdag met 87-72.

De eerdere duels van Triple Threat waren ook verloren gegaan, maar die nederlagen waren tegen gevestigde namen als Den Helder, Binnenland en Grasshoppers, ploegen met kampioenaspiraties.

Cangeroes verkeert al jaren in de onderste regionen van de eredivisie. Triple Threat is weliswaar nieuw op dat niveau, maar heeft in Naomi Halman, Katie Bussey en Janine Guijt de nodige ervaring en kwaliteit erbij gekregen. Toch konden zij niet het verschil maken, al liet vooral Guijt nu eens flink wat van haar kunnen zien.

Halman, voor Utrecht het grootste probleem om mee te matchen, werd te weinig in stelling gebracht. Dat had alles te maken met de pressieverdediging die de thuisclub de Haarlemsen voorschotelde. Triple Threat bezweek onder de druk en leverde 25 keer de bal in tegen de ’zonepress’.

Uit die onderscheppingen haalden de Utrechtsen makkelijke scores. Als de bezoeksters wel aan de overkant kwamen, volgde ook wel een ’easy basket’, maar het teamconcept viel zo wel uiteen. ,,De druk zorgde voor veel onrust’’, zei coach Dominique Schemmekes dan ook. ,,We hebben een paar keer de simpele oplossing gevonden, maar gingen ook vaak juist de drukte in.’’

,,Als je ziet hoe we tegen die topteams speelden, dan is dit teleurstellend. Zo zie je maar dat je iedereen op dit niveau moet respecteren. Maar dit was wel een tegenstander waar we van konden winnen. We hebben onze zwakte laten zien aan de rest, dus nu moeten we ons prepareren want anders zijn we een prooi. Gelukkig gebeurt het nu, en is er nog tijd. Het moet gek gaan willen we laatste worden’’, aldus Schemmekes.

basketbal vrouwen eredivisie

UtrechtTriple Threat87-72

Meer nieuws uit Sport Regionaal