Haarlemmer aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij mishandeling persfotograaf

In een zijstraat van de Belgiëlaan in Schalkwijk zijn houten schotten maandagavond in de brand gestoken waarna de vlammen oversloegen op een auto.
© Archieffoto: Michel van Bergen
Haarlem

De politie heeft woensdagavond een 20-jarige man uit Haarlem aangehouden. Hij wordt verdacht van deelname aan de rellen die maandagavond in Schalkwijk in Haarlem plaatsvonden.

Na een rechercheonderzoek kon de man op basis van camerabeelden in hechtenis worden genomen. De politie houdt er rekening mee dat de verdachte betrokken was bij de mishandeling van persfotograaf Laurens Bosch, die onder meer werkzaam is voor Haarlems Dagblad. Bosch werd met een steen aan het hoofd geraakt toen hij verslag deed van de rellen in Schalkwijk. ’Onderzocht wordt of en in welke mate de verdachte bij deze zaak betrokken is’, laat de politie weten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Lees ook: Met stenen bekogelde fotografen Haarlems Dagblad reageren op geweld tijdens rellen: ’Ik heb dit nog nooit meegemaakt’

In Schalkwijk waren maandagavond ongeregeldheden uitgebroken. Er waren veel jongeren op de been en er waren brandjes. Ook was er een explosie van waarschijnlijk een vuurwerkbom. De Mobiele Eenheid moest traangas gebruiken om groepen te verspreiden en agenten te ontzetten.

Een dag na de rellen was de schade groot in de wijk. ’Het was alsof we in een film zaten, heel eng’, vertelde een buurtbewoner.

Lees ook: Relschoppers Schalkwijk kwamen uit Haarlem, IJmuiden en Zaandam; jonge arrestanten waren al bekenden van de politie

En ook: Snelrecht voor Schalkwijkse relschoppers

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.