Politie verwacht meer aanhoudingen na rellen in Haarlem

Haarlem

De politie gaat de komende dagen actief op zoek naar andere verdachten die maandagavond in Haarlem betrokken waren bij rellen. Daarbij vraagt de politie om hulp. Via politie.nl. kunnen mensen informatie kwijt en filmpjes uploaden.

Bij rellen in Schalkwijk in Haarlem werden eerder 14 mensen aangehouden, in de leeftijd van 16 tot 29 jaar oud. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging (het afsteken zwaar vuurwerk, het stichten van brandjes), maar ook van opruiing (oproepen tot rellen op internet).

In Schalkwijk was het maandagavond onrustig tussen 20.00 uur en ongeveer 23.30 uur. Volgens de politie zorgde een groep van ongeveer 75 personen voor overlast en vernielingen in de omgeving van de Belgiëlaan en de Laan van Angers. Ook gooiden ze met vuurwerk naar de politie. Een persfotograaf van van Haarlems Dagblad werd bekogeld met stenen. De politie doet hier onderzoek naar.

Na optreden van de Mobiele Eenheid, keerde de rust terug. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in de landelijke media is daar door ME geen traangas gebruikt in Haarlem, aldus de politie.

Het Openbaar Ministerie gebruikt snelrecht om de verdachten direct te kunnen bestraffen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.