Een rijdende showroom met meubels van Haarlemse designer: ’Een meubelstuk is toch wel iets dat je in het echt wil zien en voelen’

De Showroom op wielen
© Zoe Corbey
Haarlem

Ondernemers hebben het erg zwaar tijdens de pandemie en komen met de meest creatieve ideeën om het hoofd toch boven water te houden. Zo ook de Haarlemse Sarah Trenité.

Zij is de eigenaar van meubelwinkel Arpdesign en heeft een nieuwe tafelcollectie ontworpen. Omdat mensen de tafels niet in de winkel kunnen bekijken, rijdt de als woonkamer ingerichte vrachtwagen door heel Nederland.

Trenité ontwierp de tafelcollectie ’Scalup’ voor de designafdeling van Loods5. Ze heeft veel tijd gestoken in het ontwerpen van de meubels, maar toen ze eenmaal in de winkels stonden, moesten de deuren sluiten vanwege de pandemie.

Een nieuwe tafel online moeten bestellen kan volgens Tranité best lastig zijn. „Zo’n meubelstuk is toch wel iets dat je even wilt voelen en in het echt wil zien. Aangezien mensen niet naar ons toe kunnen komen, komen wij bij hen langs.”

De vrachtwagen is 7 meter lang en is ingericht als huiskamer. Zo is er kunst aan de wanden van de vrachtwagen opgehangen, staan er stoelen om de tafels heen en is er een kleed op de vloer gelegd.

Belangstellenden kunnen de ingerichte woonkamer gratis laten voorrijden en men kan zelf kiezen op welke plek hij in de straat komt te staan. Ook als er niks wordt verkocht zijn er geen kosten aan verbonden.

Om de klanten toch kennis te laten maken met de collectie, werken drie partijen samen. Arpdesign ontwerpt en produceert de tafels, loods5 richt de vrachtwagen in en JP Haarlem levert de vrachtwagen met een adviseur.

Afspraken voor een bezoek kan tot en met 31 januari via design.maastricht@loods5.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.