Ondanks nederlagen in Brabant kijkt Bloemendaal met vertrouwen uit naar herstart van hockeycompetitie

Eindhoven

Een week voor de herstart van de competitie oefende Bloemendaal zondagmiddag tegen Oranje-Rood. In Eindhoven verloor de ploeg van coach Jeroen Visser met 1-0.

Kilometers maken, dat deed Bloemendaal dit weekend. Vrijdag werd geoefend in en tegen Den Bosch (7-1 verlies, treffer Bloemendaal: Carmel Bosch). Zondag werd opnieuw koers gezet richting het zuiden. In Eindhoven wachtte Oranje-Rood, waarvan in de competitie met 1-2 werd gewonnen. Die zege leverde Bloemendaal drie van de tien punten op waarmee zondag de competitie wordt hervat, thuis tegen hekkensluiter Victoria.

In de Lichtstad speelde Bloemendaal een puike wedstrijd. De eerste twee kwarten was Damus de betere ploeg. Visser: ,,We stonden goed, de press werd prima uitgevoerd en we durfden te hockeyen.” Kansen waren er ook. Ankelein Baardemans en Bosch hadden evenwel pech in de afwerking. En de doelvrouw van Oranje-Rood had een knappe redding in huis na een Bloemendaalse strafcorner. Aan de andere kant eindigde een voorzet van Trijntje Beljaars via een Bloemendaalse stick tegen de plank: 1-0. In het derde kwart was Oranje-Rood sterker. ,,We hadden het in die fase af en toe moeilijk”, aldus Visser. ,,Maar in het vierde kwart herpakten wij ons en waren de betere kansen weer voor ons.” De gelijkmaker bleef evenwel uit. ,,Een gelijkspel, of zelfs de zege zou verdiend geweest zijn. Maar we hebben goed gespeeld. Dat is bemoedigend voor de wedstrijd tegen Victoria. We zijn er klaar voor.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen