Partijen blij met groter steunpakket, maar oppositie wil meer

Partijen in de Tweede Kamer zijn blij dat het kabinet de economische steunpakketten uitbreidt met 7,6 miljard euro. Toch kan het beter, vinden onder meer PvdA en GroenLinks.

"Voor kleine ondernemers, zoals de buurtkroeg, is echt meer steun nodig", schrijft PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk op Twitter. Paul Smeulders (GroenLinks) vindt het goed dat het kabinet ondernemers steunt, maar "voor werknemers en zelfstandigen zijn ze helaas minder ruimhartig".

Beide partijen pleiten er bovendien voor alsnog coronaverlof voor thuiswerkende ouders in te voeren. Woensdag werd duidelijk dat het kabinet dit wel overwoog, maar niet tot een goede oplossing kon komen met werkgevers en vakbonden. Bovendien vindt het kabinet een brede regeling "te ongericht" en zou maatwerk een betere oplossing zijn.

D66

Steven van Weyenberg van coalitiepartij D66 noemt het "zeer terecht en broodnodig" dat het kabinet dieper in de buidel tast. Hilde Palland (CDA) vindt het "goed dat ook kleinere ondernemingen en zelfstandigen beter toegang krijgen tot steun nu spaarpotten opraken en schulden oplopen".

Met de uitbreiding van de steunpakketten krijgen ondernemers een groter percentage van de vaste lasten en loonkosten vergoed. Ook komt er een garantiefonds ter waarde van 300 miljoen euro om deze zomer evenementen te kunnen organiseren en komt er steun voor startende ondernemers.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.