Premium

Paul van der Werff uit Haarlem investeert flink in onzekere horecatoekomst ’Velen verklaren me voor gek, anderen vinden het superstoer’

Restaurants en cafés kijken reikhalzend uit naar het moment dat ze weer open mogen. Vrijwel zeker krijgen horecaondernemers tegen die tijd weer met beperkingen te maken, waardoor ze minder omzet kunnen draaien dan normaal. Hoe bereiden ondernemers zich voor op deze onzekere toekomst? Paul van der Werff van El Pincho in Haarlem kiest voor een radicale en kostbare verbouwing, Wouter Stevenhaagen en Bas Mol van Coster 52 gaan er een horeca-uitzendbureau bij runnen.

Veel mensen verklaren Paul van der Werff (58) voor gek dat hij in coronatijd een smak geld stopt in een drastische verbouwing. ,,Anderen vinden het superstoer’’, zegt de eigenaar van tapasbar El Pincho aan de Riviervischmarkt, waar alleen de bar nog overeind staat. ,,Ik maak m’n bedrijf klaar voor de toekomst. Straks staat het er tiptop bij.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.