Minder besmettingen met corona in regio Haarlem

Het testen op corona.
© Archieffoto ANP
Haarlem

In Haarlem en omliggende gemeenten waren er maandag minder besmettingen met corona dan zondag. Bloemendaal vormt hierop een uitzondering: in het villadorp ging het aantal besmettingen van drie op zondag naar zeven op maandag.

In Haarlem ging het aantal besmettingen met 1 omlaag naar 35. Een zelfde daling was in Haarlemmermeer zichtbaar waar de teller op 25 positief getesten stond.

In Heemstede was een forse daling van 10 besmettingen op zondag naar 2 besmettingen maandag. In Zandvoort ging het aantal besmettingen met 1 naar beneden naar 3 en in Hillegom was het aantal positief getesten 5, terwijl dat er zondag nog 12 waren.

Het RIVM houdt deze cijfers bij en tekent aan dat de telling niet helemaal nauwkeurig is, omdat sommige besmettingen pas de dag erna worden meegeteld.

Het gunstige beeld van het dalende aantal besmettingen stemt overeen met het landelijke beeld. Landelijk waren er maandag 5.499 mensen positief getest, een aanzienlijke daling vergeleken met zondag toen 1.139 mensen meer een slechte uitslag kregen.

Van het aantal mensen dat een teststraat bezocht werd maandag 13 procent positief getest, wat een piepkleine verbetering is. Ook is, daags voor een nieuwe persconferentie van premier Rutte, het aantal ziekenhuisopnames door corona omlaag gegaan.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.