Oudere dame met wandelstok op laffe wijze van tas beroofd in Haarlem

© Foto: ANP
Haarlem

Een dame op leeftijd lopend met haar wandelstok is vrijdagmiddag van haar tas beroofd op de Jansweg in Haarlem. De politie is nog op zoek naar de twee daders en vraagt getuigen zich te melden.

Het slachtoffer was omstreeks 16.45 uur onderweg naar de brievenbus om een aantal kerstkaarten te posten toen haar wandelstok onder haar vandaan werd getrokken of geschopt. Ze verloor hierdoor haar evenwicht en kwam hard ten val. Dit gebeurde ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats. Het schemerde toen al.

Toen de vrouw hulpeloos op de grond lag, zag ze twee mannen bij haar staan. Beiden waren geheel in het donker gekleed. Het slachtoffer zag vervolgens dat de twee mannen hard wegrenden in de richting van het spoorwegviaduct. Daar zijn ze onderdoor gerend, richting Prinsen Bolwerk. Uiteindelijk verdween het tweetal daar uit beeld.

Het slachtoffer lag op dat moment nog steeds op straat en was ook niet in staat om zelf op te staan. Een passant heeft de vrouw uiteindelijk geholpen. Toen ontdekte het slachtoffer dat haar tas was weggenomen en werd duidelijk dat ze met geweld was beroofd.

De politie is nog op zoek naar de twee daders en vraagt iedereen die iets heeft gezien zich te melden.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.