Andries Jonker besloot midden in het seizoen de spelers van Telstar zes dagen vrij te geven: ’Ik vind het een goede beslissing. Wat de buitenwacht daar verder van vindt? Het zal wel’

Jonker
© Foto Ron Pichel Fotografie
Velsen-Zuid

Na een korte vakantie van zes dagen begint Telstar maandag in Utrecht aan wéér een drukke periode. Tegen Jong FC Utrecht hoopt de ploeg voor het eerst dit seizoen te winnen van een beloftenteam.

Jonkers besluit om zijn team midden in de competitie zes dagen vrij te geven is niet uit luxe geboren. ,,Het is een raar seizoen met weinig regelmaat. Het is een moeilijke tijd met veel onzekerheid en ik denk dat het belangrijk is dat we ook onze rust pakken. Normaal geven we de spelers rond kerst en nieuwjaar vrij, maar dit seizoen spelen we op 3 januari tegen NEC. We zullen op nieuwjaarsdag moeten trainen.”

De hoofdtrainer zegt niet bang te zijn voor eventuele kritiek na een slecht resultaat op de plotselinge vakantie. ,,Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede beslissing is en weet zeker dat de jongens er alles aan gaan doen om een goed resultaat neer te zetten. De jongens zijn allemaal heel erg fit. Ze kwamen heel enthousiast terug en zijn fris. Wat de buitenwacht daar verder van vindt, het zal wel. ”

Jong FC Utrecht pakte tot op heden zestien punten, drie minder dan Telstar dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Trainer bij de beloften is Ab Plugboer, die de leiding van de ploeg tijdelijk heeft overgenomen van de naar het eerste team doorgeschoven René Hake. ,,Ab is een oud-speler van mij. We kennen elkaar van FC Volendam. We zijn elkaar altijd tegen blijven komen, want Ab deed veel scoutingswerk. Het is een aangename man om een praatje mee te maken. Ik vind het leuk om te zien dat hij nu trainer is.”

Tegen het team van Plugboer hoopt Telstar voor het eerst dit seizoen drie punten te pakken tegen een ’jongploeg’. Tegen Jong PSV ging het begin oktober kansloos met 3-0 onderuit en tegen Jong AZ kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. ,,Ook Jong Utrecht is zo’n typische jongploeg die veel energie in de wedstrijd legt en heel erg enthousiast is”, weet Jonker. ,,We weten dat die jongens erop klappen en ons niet ons tot voetballen willen laten komen. Daar moeten we op de juiste manier mee omgaan.”

Het herstel van Vincent Regeling van een enkelblessure duurt langer dan verwacht. Hij ondergaat komende week een MRI-scan.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen