Wat mag mee naar 2021 en waar wilt u snel weer vanaf? | Lezersoproep

Vertrouwd straatbeeld werd dit in 2020. Mondkapje een blijvertje?
© ANP/Koen van Weel

Ik hou (afstand) van je. Wie had gedacht ooit eens posters met zulke teksten op te hangen! In 2020 veranderde ons leven. Wat gaat 2021 ons brengen? Welke goede dingen nemen we mee en waar nemen we het liefste weer zo snel mogelijk afscheid van? De krant wil het van u weten.

De balans opnemen past bij het eind van het jaar, goede voornemens bij het begin. In de eerste krant van het nieuwe jaar laten we de lezers aan het woord over wat corona ons bracht. Vertrouwde gewoonten werden gestaakt en nieuwe gebruiken deden hun intrede. Wat betekent dat voor u en kijkt u optimistisch of met zorg tegen het nieuwe jaar aan?

Bevalt thuiswerken en blijft u dat doen, ook als het coronagevaar geweken is? Zodat kantoren kunnen worden omgebouwd tot woningen. En de leaseauto, blijft die? Of bent u al naar een tweede auto aan het kijken? Want het OV is geen aanlokkelijk alternatief. Of ziet u dat anders? Hoe staat het met de vakantieplannen? Kiest u voor avontuurlijk, risicovol en ver weg? Of wordt het zekerheidshalve dicht bij huis. Komt het toerisme naar ons land weer op gang? Jarige collega’s zoenen op het werk, zou dat weer in zwang raken denkt u? En teamsporten, hebben die nog toekomst? Welke coronahobby gaat beklijven? Hoe ziet de samenleving er volgens u straks uit? Duurzaam het nieuwe sleutelwoord? Blijven de files straks nog weg? Heeft u slimme ideeën, tips of vergezichten over een duurzame toekomst met wereldvrede? Of doet alles het ergste vrezen voor het nieuwe jaar, we horen het graag.

Mail uw kijk op 2021 en wat u mee wil nemen naar het nieuwe jaar of juist in 2020 wil laten uiterlijk maandag 7 december naar

nieuwsdienst@mediahuis.nl

Dan beschrijft de redactie met de hulp van u en experts in de zaterdagbijlage Plus van 2 januari hoe 2021 eruit zal zien.

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.