Koninklijke onderscheiding voor Hans Snijders bij zijn afscheid van Nova College. Beverwijker is nu ridder

Hans Snijders, met zijn vrouw Petra, heeft de ridderorde in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen tijdens zijn online afscheidsreceptie van het Nova College. Op de achtergrond burgemeester Smit.
© Foto Michel van Bergen
Beverwijk

Hans Snijders is donderdag tot ridder benoemd. De Beverwijker kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdienste voor het middelbaar beroepsonderwijs.

Snijders, voorzitter van het college van bestuur van het Nova College, kreeg de ridderorde digitaal uitgereikt tijdens zijn afscheid op donderdag 26 november van de school in Haarlem. De uitreiking werd gedaan door burgemeester Martijn Smit van Beverwijk.

De Beverwijker begon in 1984 als docent natuurkunde, wiskunde en informatica bij de Wenckebach MTS, een voorloper van het Nova College. Daarna werd hij groepsleider, directeur en lid van het college van bestuur. De laatste elf jaar was hij voorzitter van het college van bestuur. Deze gehele periode heeft hij zich ingezet voor het Nova College, dat onder meer vestigingen heeft in Beverwijk en Haarlem, en haar studenten.

Doorslaggevend

,,Vooral de verbinding die je hebt gelegd tussen ondernemers, de overheid en het onderwijs, is doorslaggevend voor het succes van de toekomst van studenten’’, zei burgemeester Smit in zijn videoboodschap. ,,Te prijzen is je zeer actieve rol bij Techport en de Maritieme Academie Holland.’’ De versierselen werden namens de burgemeester opgespeld door Snijders’ vrouw Petra.

De Beverwijker gaat met pensioen. Zijn opvolger is Florus Roelofsen. Hij is per 1 december benoemd tot voorzitter en vormt dan samen met Talitha van den Elst het college van bestuur.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.