Vijf Statenleden splitsen zich af van Forum Noord-Holland. Zaterdag strootjes trekken over nieuwe naam

Gerard Köhler is een van de vijf Statenleden die zich afsplitsen van Forum voor Democratie Noord-Holland.
© Provincie Noord-Holland
Amsterdam

Weer wordt de Noord-Hollandse Statenfractie van Forum voor Democratie kleiner. Van de ooit trotse negen zetels, blijver er drie over. ,,Voor de troïka’’, zoals het zich afsplitsende lid Gerard Köhler het restant onder aanvoering van fractievoorzitter Johan Dessing noemt.

Al direct na de start verloor de fractie Robert Baljeu, die onder zijn eigen naam verder ging met een eenmansfractie. Toen waren er nog acht en nu dus nog drie. Onder wiens naam de vijf afsplitsers verder gaan weet Köhler nog niet.

,,Daar gaan we zaterdag strootjes over trekken en wie de kortste trekt, moet zijn naam aan de fractie geven. In februari komt Annabel Nanninga terug van zwangerschapsverlof en dan zal de groep naar haar gaan heten. Want zij is de chef.’’ Tot die tijd vervangt Miklos Lelkes haar en ook hij zegt Thierry Baudet en zijn partij vaarwel.

Naast Johan Dessing blijven Joyce Vastenhouw en Ralf Dekker Baudet trouw. Vastenhouw meldt dat duo-Statenlid Hemmie Kerklingh het drietal blijft ondersteunen. De drie andere afsplitsers, naast Köhler en Lelkes zijn Daniël van den Berg, Eric Jensen en Ivo Mantel.

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.