Kledingcadeaukaart voor kinderen uit gezinnen Heemstede en Bloemendaal met een laag inkomen

Bloemendaal/Heemstede

Inwoners van Heemstede en Bloemendaal met een laag inkomen kunnen voor 1 januari 2021 eenmalig een kledingcadeaukaart voor hun kind(eren) aanvragen bij de gemeente.

De kaart heeft een waarde van 100 euro en is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar. De kaart is in te wisselen bij meer dan 10.000 (online) winkels in heel Nederland en is twee jaar geldig.

De kledingcadeaukaart is een aanvulling op het Kindpakket. Via regelingen in het Kindpakket kunnen ouders een vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld de sportclub, een laptop of schoolkosten.

De kledingcadeaukaart is een eenmalige actie. In 2021 bekijken de beide gemeenten opnieuw of er financiële middelen zijn voor deze regeling.

Inwoners die een uitkering ontvangen (via IASZ) hoeven niets te doen. Zij krijgen automatisch bericht over de kledingcadeaukaart. Inwoners die geen uitkering krijgen, maar wel een laag inkomen hebben, kunnen de kaart aanvragen via www.iasz.nl/hulp-bij-laag-inkomen/kledingcadeaukaart.

Er zijn richtlijnen voor een laag inkomen. Voor een alleenstaande ouder is dit ongeveer 1308 euro netto per maand zonder vakantiegeld. Voor gehuwden of samenwonenden is dit 1868 euro netto per maand zonder vakantiegeld.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.