FVD-bestuur wil leden laatste woord geven over Baudet

De meerderheid van het bestuur van Forum voor Democratie wil de leden van de partij het laatste woord geven over het lot van Thierry Baudet. De bestuurders stellen voor zo snel mogelijk een ledenvergadering te houden met twee agendapunten: het lidmaatschap van Baudet en de benoeming van een volledig nieuw partijbestuur.

Drie van de vijf bestuurders keerden zich deze week tegen Baudet, nadat die zelf het voorzitterschap had neergelegd vanwege de ophef rond de jongerenorganisatie van FVD.

De bestuurders zien "op korte termijn als het hoogst haalbare het brengen van rust in en rondom onze partij. En als volgende stap het uitschrijven van" een algemene ledenvergadering. Ze stellen daaraan wel een aantal voorwaarden.

Mediapauze

De lijsttrekkersverkiezing die Baudet woensdag afkondigde voor 30 november en 1 december, gaat wat hen betreft niet door. Ze willen dat Baudet per direct een mediapauze in acht neemt en zijn plek in het bestuur opgeeft. De resterende vier bestuurders organiseren dan zo snel mogelijk een ledenvergadering, ook om een nieuw bestuur te kiezen. Daarbij zijn zij dan alle vier uitgesloten van deelname als kandidaat.

Aan het nieuwe bestuur zou dan de taak zijn om de kandidatenlijst voor de verkiezingen van volgend jaar samen te stellen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.