Politie houdt verdachte aan van overval en ramkraak op Jumbo-filialen in Haarlem en Alkmaar

1/2
ALKMAAR

De politie heeft dinsdag een 51-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het plegen van overvallen op twee Jumbo-filialen. In april van dit jaar werd een filiaal van de supermarktketen in Haarlem overvallen, in mei was het raak in een filiaal in Alkmaar.

Tijdens het forensisch onderzoek van zowel de overval als de ramkraak heeft de politie DNA veiliggesteld, een van de DNA-sporen leidde de politie naar de Alkmaarse verdachte. De politie heeft de man reeds verhoord en momenteel zit hij vast. De politie doet onderzoek naar de rol van de man in beide overvallen.

Op 4 april van dit jaar werd de supermarkt aan de Engelenburg in Haarlem door vermoedelijk twee daders overvallen. Zij reden per auto met een hoge snelheid door het rolluik van het winkelcentrum waarin de supermarkt zich bevindt. Vervolgens reden zij door de glazen winkelpui van de supermarkt. Zo gaven zij zichzelf toegang tot de winkel, met een onbekend geldbedrag als buit.

Twee mannen overvielen op 21 mei rond de klok van acht uur ’s avonds ook een Jumbo-supermarkt aan de Winkelwaard in Alkmaar, toen twee medewerkers van de supermarkt de geldautomaat aan het legen waren. Met geweld en mogelijk een vuurwapen dwongen zij de medewerkers toen het geldbedrag af te staan, vervolgens namen zij de benen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.