Fysiotherapeut Paul de Vlugt werkte bij Manchester United, Juventus en FC Barcelona. In Football Manager, in het echt blijft hij Telstar trouw

Paul de Vlugt.
© Foto Ron Pichel Fotografie
Velsen-Zuid

Manchester United, FC Barcelona, Juventus; Fysiotherapeut Paul de Vlugt is er allemaal geweest. In Football Manager dan.

In het echte leven is hij al 25 jaar lang de fysiotherapeut van eerstedivisionist Telstar. In de database van Football Manager worden zijn kwaliteiten als fysiotherapie beoordeeld met 20, het hoogst mogelijke cijfer. ,,Ik hoorde laatst van Jeroen Verwoort, wethouder van Velsen, dat ik eindelijk op waarde wordt geschat”, lacht de 49-jarige fysiotherapeut. ,,Ik word ook jonger geschat dan dat ik echt ben. Het spel geeft aan dat ik veertig ben.”

De Vlugt speelt het spel zelf niet, maar kent het wel. ,,Mensen sturen mij weleens schermafbeeldingen en ik begrijp dat ik de hele wereld overga.”

Football Manager-scout Jeroen Thijssen heeft niet meteen een verklaring voor de hoge beoordeling van de fysiotherapeut van Telstar. ,,Het is voor ons lastig om stafleden te beoordelen. Zij werken toch wat minder op de voorgrond. Fysiotherapeuten hebben over het algemeen wel een hoge beoordeling, omdat zij slechts een onderdeel hebben waar ze in zijn gespecialiseerd.”

In tegenstelling tot in het spel is De Vlugt zeer loyaal. ,,Ik ben weleens gevraagd door FC Utrecht en Red Bull Salzburg, maar Telstar zit in mijn hart.”

Meer nieuws uit Telstar