Ajax-trainer Ten Hag: ’Ik wist dat er meer kansen zouden komen’ [video]

Neres, Alvarez en Ten Hag.
© ANP
AMSTERDAM

Hoewel Ajax in de eerste helft tegen FC Midtjylland (3-1) alle kansen miste, maakte coach Erik ten Hag zich in de rust geen zorgen. "Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze rustig moesten blijven. Er zouden absoluut meer mogelijkheden komen. Dat gebeurde ook."

"Voor ons kende dit duel maar een smetje", vervolgde Ten Hag. "Dat was die tegentreffer. Volgens de jongens was het geen strafschop, maar laten we het er op houden dat de VAR er goed naar heeft gekeken."

Het goede spel van de Amsterdammers verraste Ten Hag niet. "We worden van wedstrijd tot wedstrijd beter. We hebben ongelooflijk veel kansen gecreëerd, maar pas in de tweede helft hebben we onszelf beloond."

Lees ook: Ryan Gravenberch zet vlak na rust de toon voor overtuigende zege Ajax op Midtjylland en Europese overwintering [video]

De uitzege van Atalanta bij Liverpool (0-2) was ook een tegenvaller voor Ajax. "Maar ik til daar niet zo zwaar aan", zei Ten Hag. "We moeten volgende week naar Liverpool en spelen een week later thuis tegen Atalanta. Als we dat laatste duel winnen, dan gaan we naar de achtste finales. We hebben dus alles nog in eigen hand. Al wil dat niet zeggen dat we volgende week tegen Liverpool ook niet voor de winst gaan. We willen iedere wedstrijd winnen."

(Tekst loopt door onder video)

Erik ten Hag maakt zich geen grote zorgen over de blessure van Daley Blind, die in de tweede helft van het thuisduel met FC Midtjylland (3-1) geblesseerd uitviel. "Volgens mij was hij een beetje overbelast", zei hij. "Hij wilde zelf verder maar met de stand op het scorebord vond ik dat niet verstandig."

Blind leek bij een voorsprong van 3-0 even naar een hamstring te grijpen toen hij naar de kant ging. "We moeten even afwachten hoe het donderdag eruit ziet", zei Ten Hag. "Ik kan niet zeggen of hij zaterdag al tegen Emmen kan spelen. Dat gaan we bekijken. Maar ik wilde geen risico met hem nemen."

Ten Hag wisselde Davy Klaassen en David Neres ook uit voorzorg. "Klaassen was net als Blind een beetje overbelast. En Neres zat tegen kramp aan. We krijgen nog veel duels voor de winterstop. We hebben iedereen nodig."

Meer nieuws uit Ajax