Concerten met lezing voor werkloze musici in Jansstraat33 Haarlem

Pianist Daniël Kool
© Publiciteitsfoto
Haarlem

Dat door corona veel musici werkloos thuis zitten, is geen geheim. Ook niet dat het daardoor financieel niet makkelijk voor velen is. De opbrengst van twee door het Tesla Piano Trio te geven concerten komt dan ook ten goede aan die werkloze musici.

De concerten vinden komende vrijdag plaats in het gebouw Jansstraat 33 in Haarlem. Het eerste begint om 18 uur, het tweede concert om 20.00 uur.

Het Tesla Piano Trio biedt een programma van een uur aan, waarin de geest en de ziel van enkele van de meest creatieve en getroebleerde componisten onder de loep worden genomen.

De pianist Daniël Kool voltooide een studie aan het Conservatorium van Amsterdam maar is daarnaast ook GZ-psycholoog. Hij maakt in een korte lezing het verband tussen de muziek en de psyche van de componisten inzichtelijk. Samen met de Servische violiste Nataša Grujić en de Portugese celliste Isabel Vaz, zullen ze werken spelen van Rachmaninoff, Debussy en Schumann.

Toegang tot een van beide concerten kost 15 euro. Reserveren is verplicht via info@jansstraat33.nl. Bij beide concerten is een corona-protocol van kracht. Mensen die zich opgegeven hebben, krijgen dit een dag van te voren per mail toegestuurd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.