Premium

Cultuursector kan weer iets beter ademhalen na steun provincie en gemeenten: ’We hoeven nu niet billenknijpend het volgende seizoen in’

Er valt een last van de schouders van Arjen Davidse, directeur van Het Cultuurgebouw.
© Archieffoto
Haarlem

Twaalf culturele instellingen in de regio kunnen weer wat opgeluchter ademhalen. Een financiële bijdrage van provincie en gemeente zorgt dat het huidige seizoen ondanks alle corona-ellende niet helemaal verloren is.

Arjen Davidse van Het Cultuurgebouw in Haarlemmermeer had al goede hoop dat provincie en gemeente Haarlemmermeer over zouden gaan tot financiële steun. „Het zong al een tijdje rond, maar de handtekeningen moesten nog gezet worden.” Nu het eenmaal definitief is dat Het Cultuurgebouw gesteund wordt met een bedrag van 994.000 euro valt er een last van zijn schouders. „Hiermee is 2020 gered. We zijn al sinds april bijna wekelijks met de gemeente in gesprek over de negatieve financiële ontwikkeling. We koersten af op een tekort wat we als Cultuurgebouw nooit zelf hadden kunnen inlopen, dus de overheid was ons laatste redmiddel. Dat begrepen ze gelukkig heel goed.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.