Haarlem noteert 57 nieuwe coronabesmettingen, Haarlemmermeer stijgt eveneens licht. Rest gemeenten ziet daling

Testen op corona
© Archieffoto
Haarlem

Haarlem (57) en Haarlemmermeer (50) hebben iets meer nieuw bevestigde coronabesmettingen dan een dag eerder. Toen waren het er respectievelijk 54 en 47.

Bij de overige gemeenten in de regio gingen de aantallen juist naar beneden. In Heemstede kregen 7 mensen te horen dat ze positief getest waren, dat waren er 24 uur eerder nog 15. In Bloemendaal waren dat er 3 (2), in Zandvoort 2 (6) en Hillegom kende 1 nieuwe besmetting, tegen 6 een dag eerder.

In totaal werden in de hele regio Kennemerland - van Uitgeest tot Haarlemmermeer - 194 personen positief getest. Een deel van de meldingen zijn positieve tests van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven.

Landelijk gezien daalde het aantal besmettingen licht. Het aantal overledenen aan corona steeg, terwijl het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is gedaald.

Testraat Expo Haarlemmermeer uitgebreid

Met de opening van de tweede hal bij de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen is de testcapaciteit daar verdubbeld. Hierdoor kunnen er dagelijks ruim 3500 inwoners uit de regio in de Expo Haarlemmermeer terecht. Wie getest wil worden, kan veelal dezelfde dag terecht. De uitslag volgt voor het grootste deel van de geteste personen binnen 24 uur.

De XL-teststraat op Amsterdam Airport Schiphol krijgt vorm. Het pand is opgeleverd, momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de infrastructuur en inrichting. De teststraat opent op 1 december.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.