Ook geen vuurwerkshows dit jaar vanwege vuurwerkverbod

Ook gemeentes die centrale vuurwerkshows willen organiseren, ontkomen niet aan het algehele vuurwerkverbod dat voor de komende jaarwisseling geldt. Dat zei staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Milieu) na afloop van de wekelijkse ministerraad. Wel kunnen ze "iets moois organiseren" met bijvoorbeeld drones.

Vuurwerkshows waren al onwaarschijnlijk dit jaar, vanwege de geldende coronamaatregelen voor onder meer groepsgroottes. Rotterdam besloot al eerder geen show te houden dit jaar, omdat de gemeente het onverantwoord vindt grote evenementen toe te staan waar veel mensen op af komen.

Het kabinet heeft vrijdag niet gesproken over een mogelijk verbod op carbidschieten. Eerder zei het kabinet al dat de 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen daar over gaan.

Dit jaar lijkt er ook buiten het oosten en noorden van het land veel belangstelling voor carbid. Melkbussen, die gebruikt worden om mee te schieten, zijn dit jaar enorm in trek. Ook mensen uit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht schaffen ze aan, zeggen melkbushandelaren.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.