Coronacijfers donderdag: Aantal coronabesmettingen in Haarlem en omgeving lijkt zich te stabiliseren; testlocatie Expo Haarlemmermeer wordt verdubbeld

De teststraat in Expo Haarlemmermeer een maand geleden.
© Archieffoto
Haarlem

Het aantal coronabesmettingen in Haarlem en omgeving lijkt zich te stabiliseren. In de zes regiogemeenten werden in het etmaal voor donderdagochtend 10 uur 62 besmettingen gemeld, een dag eerder nog 60. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM.

Schommelen

De afgelopen weken was volgens de gegevens van GGD Kennemerland sprake van een daling van het aantal coronabesmettingen, aldus een woordvoerder. ,,Deze week schommelen de cijfers heel erg’’, zei hij nog voor de bekendmaking van de RIVM-cijfers donderdagmiddag. Vanwege de fluctuerende aantallen is het voor de GGD-woordvoerder moeilijk conclusies te trekken over de trend van de afgelopen dagen.

Uitbreiding Expo

De teststraat in Expo Haarlemmermeer wordt uitgebreid. Maandag wordt een tweede testhal in Vijfhuizen geopend. Na een korte verbouwing van de huidige hal waar wordt getest, zijn dinsdag beide hallen open. De capaciteit van de teststraten in de Expo verdubbelt dan bijna, tot ruim 3500 personen per dag.

GGD Kennemerland zet met de uitbreiding in Vijfhuizen stappen om te voldoen aan de wens van het ministerie van VWS om de landelijke testcapaciteit te vergroten. Op Schiphol wordt momenteel een XL-testraat opgebouwd, die op 1 december opengaat.

RIVM-cijfers

In Haarlemmermeer daalde het aantal besmettingen van 33 op woensdag tot 27 op donderdag. In Hillegom werden donderdag 3 nieuwe coronagevallen (-1) gemeld, zo blijkt uit de jongste RIVM-cijfers.

In Haarlem steeg daarentegen het aantal besmettingen tot 24 (+5) op donderdag. In Zandvoort, waar woensdag geen besmettingen waren, werden tot donderdagochtend twee coronagevallen gemeld.

Onder Bloemendalers werden ook twee besmettingen gemeld (+1). In Heemstede was ook sprake van een minieme stijging tot 4 (+1).

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.