Enkele tips binnen over poederbrieven

Over de poederbrieven die dinsdag op elf plekken in Nederland werden gevonden, zijn bij de politie enkele tips binnengekomen. Een politiewoordvoerder kan woensdag nog niets zeggen over de bruikbaarheid; ze worden nu nagelopen.

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond aandacht besteed aan de brieven. Er werd een oproep gedaan aan mensen om het door te geven als ze een vermoeden hebben over de afzender of afzenders of weten wat hier achter zit. Ook werd mensen die met post omgaan en denken poeder te voelen of dat te zien bij het openen, geadviseerd er niet meer aan te komen, het weg te leggen en direct 112 te bellen.

Wat er precies in de brieven zit, wil de politie vooralsnog niet zeggen, ook omdat dit daderinformatie is. Wie er achter zit en waarom de specifieke locaties het doelwit werden, is nog onduidelijk.

Dinsdag werden op zes plekken in Amsterdam, een locatie in Best, twee adressen in Rotterdam, een plek in Amersfoort en een in Utrecht poederbrieven aangetroffen. De brieven kwamen onder meer binnen bij het Ikazia Ziekenhuis, twee hotels in Amsterdam, een pand van de Persgroep in Rotterdam, een drukkerij van DPG Media in het Brabantse Best, de uitgever van het Nederlands Dagblad in Amersfoort en een bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam waar onder meer de redacties zitten van DPG-kranten Het Parool, Trouw en de Volkskrant.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.