Musea mogen weer open: Teylers in Haarlem verruimt openingstijden

John Constable (1776-1837), De baai van Weymouth, 1816, Olieverf op doek.
© Collectie Victoria and Albert Museum, Londen (schenking van Isabel Constable, 1888)
Haarlem

Goed nieuws voor de musea: vanaf donderdag mag er weer publiek ontvangen worden. Teylers Museum in Haarlem voert gelijk een verruiming van de openingstijden in.

In ieder geval tot eind van het jaar opent het museum aan het Spaarne de deuren ook op maandag en gaat het op zaterdag en zondag al om 10 uur open in plaats van 11 uur. Voor een bezoek aan het museum moet vooraf een tijdslot gereserveerd worden en is het dragen van een mondkapje verplicht.

De verruiming van de openingstijden heeft mede te maken met de huidige overzichtstentoonstelling met werk van de Engelse landschapsschilder John Constable die nog tot 31 januari te zien is. Directeur Marja Scharloo meldt dat de vraag naar tickets groot is.

,,We kunnen momenteel natuurlijk dagelijks minder bezoekers ontvangen dan normaal. Door op maandagen open te gaan, kunnen meer mensen komen kijken. Ook zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken om de tentoonstelling te verlengen.’’

Haarlem 775 jaar

Maandag 23 november, op de 775e verjaardag van Haarlem, is de eerste maandag-openstelling. In het Boekenkabinet en de Penningvitrines is de tentoonstelling 775 jaar Haarlem te zien. Voor iedereen die het museum die dag bezoekt, ligt er in de museumwinkel een kleine verrassing klaar.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.