Ambulance rijdt in Haarlem gevallen vrouw naar ziekenhuis, maar wordt zelf aangereden door stadsbus

1/5
HAARLEM

Nadat een vrouw woensdagmiddag ten val raakte op het Delftplein in Haarlem, werd zij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Die ambulance werd echter niet veel later aangereden door een stadsbus, met de gevallen vrouw aan boord.

Rond vijf uur ’s middags viel de vrouw op het Delftplein in Haarlem-Noord, waarna zij per ambulance naar het ziekenhuis werd gereden om daar verder behandeld te worden.

Terwijl de ambulance op de busbaan voor het stoplicht stond te wachten, ging het echter mis. De bestuurder van een bus die aan kwam rijden, moest een stuk naar achteren steken om een bocht te kunnen maken. De buschauffeur zag de ambulance achter hem echter over het hoofd, en botste tegen de voorkant van de ambulance aan.

(Tekst gaat door onder de foto)

De ambulancechauffeur stapte vervolgens uit om de buschauffeur er op te wijzen dat hij tegen een ambulance aan was gereden. De ambulance hield schade over aan deze botsing, daardoor werd er met spoed een tweede ambulance opgeroepen.

Nadat de vrouw was overgebracht naar de tweede ambulance, zijn er schadeformulieren ingevuld. Afgezien van de schade aan de ambulance zijn er verder, naast de vrouw, geen gewonden gevallen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.